Wednesday, January 14, 2009

სვირი

იმერული ტიპის ღვინო „სვირი“ ჩალისფერიდან დაწყებული ქარვისფერამდეა, ხილის ტონით.

ყურძნის კრეფა წარმოებს 20-22% შაქრიანობის და 8-9% ტიტრული მჟავიანობის დროს.

დაწმენდილი ტკბილი გადააქვთ სადუღარ ქვევრებში, სადაც უმატებენ კლერტგაცლილ ჭაჭას 4-5 %-ს. ქვევრს ყოველდღე ახდიან და ჭაჭას აურევენ. როდესაც ღვინო დადუღდება, დაიწმინდება და ჭაჭა ქვევრის ფსკერზე ჩაიძირება, დაახლოებით თებერვლის დასაწყისში შეუდგებიან ღვინის გადაღებას.
ვახო ვახტანგაძე
52-ე საჯარო სკოლა
მე-10 კლასი

No comments:

Post a Comment