იმერული ტიპის ღვინო „სვირი“ ჩალისფერიდან დაწყებული ქარვისფერამდეა, ხილის ტონით.
ყურძნის კრეფა წარმოებს 20-22% შაქრიანობის და 8-9% ტიტრული მჟავიანობის დროს.
დაწმენდილი ტკბილი გადააქვთ სადუღარ ქვევრებში, სადაც უმატებენ კლერტგაცლილ ჭაჭას 4-5 %-ს. ქვევრს ყოველდღე ახდიან და ჭაჭას აურევენ. როდესაც ღვინო დადუღდება, დაიწმინდება და ჭაჭა ქვევრის ფსკერზე ჩაიძირება, დაახლოებით თებერვლის დასაწყისში შეუდგებიან ღვინის გადაღებას.
ვახო ვახტანგაძე
52-ე საჯარო სკოლა
მე-10 კლასი
52-ე საჯარო სკოლა
მე-10 კლასი
No comments:
Post a Comment